Burn-out preventie

Burn-out: de cijfers
Eén op de zeven werknemers kampt met burn-outklachten. Stress is dan ook beroepsziekte nummer één. Een zieke werknemer kost een ondernemer al snel €200 tot €400,- per dag. En dan hebben we de kosten voor een vervangende collega nog niet eens meegeteld.

Voorkomen is beter dan genezen
Dat is niet alleen beter maar natuurlijk ook veel prettiger. Als ondernemer vind je het belangrijk dat medewerkers plezier in hun werk hebben. Dat ze in hun kracht staan en datgene kunnen doen waar ze goed in zijn. Juist gemotiveerde professionals worden vaak getroffen door een burn-out, omdat zij degenen zijn die net een stapje verder of sneller gaan in hun dienstverlening. Het zijn doorzetters die het liefst van iedere nee een ja maken en daarmee de grenzen van hun eigen vermogen overschrijden. Als ondernemer kun je niet constant al die persoonlijke grenzen bewaken, hoe graag je dat ook zou willen. Wat je wel kunt doen, is het probleem bij de wortel aanpakken. En daar kan Gripeffect bij helpen. Gripeffect neemt samen met de medewerker de knelpunten door. We brengen veranderingen in de werkwijze aan, zodat er slimmer en effectiever gewerkt wordt. We implementeren samen een werkstructuur waarin de nadruk ligt op overzicht. Overzicht geeft rust en ook ruimte in het hoofd, zodat er weer creativiteit en focus ontstaat. Zelfs ogenschijnlijk eenvoudige preventieve maatregelen, zoals een opgeruimde werkplek, zijn van groot belang en neem ik uiteraard mee in het verbeterproces. Mijn doel is om de werkdruk te verlichten, het werkplezier te vergroten en daarmee de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Je verliest grip want je wordt geleefd door de waan van dag
Het goede nieuws is; je bent niet de enige! Bijna iedere zzp’er loopt hier tegenaan. En dan is er nog meer goed nieuws… Gripeffect biedt hulp. In een praktische training leer je niet (nog) harder werken maar slimmer en efficiënter. Vertel me alles over de knelpunten waar je in je werk tegenaan loopt zodat ik voor jou een persoonlijk verbeterplan kan maken. Ik neem je stap voor stap mee in het verbeterproces, waarbij je al na stap één grote verschillen kan merken. We doen het samen; jij en ik!

Grip op je administratie

Heb je geen overzicht in je administratie en zie je door de bomen het bos niet meer? Ik kom bij je thuis of op je werkplek om je te helpen een duidelijke structuur op te zetten die bij jou past!